Якщо у Вас вдома багато сезонних ягід і Ви не знаєте, що з ними зробити, спечіть пиріг. 10 хвилин роботи і ще 20 хвилин очікування – і апетитні ласощі для всієї родини готовi! Для начинки можна використовувати будь-які ягоди, які є під рукою. Але для прикладу візьмемо смородину …
Інгредієнти: |
Для тіста:
|
Як приготувати пиріг зі смородиною
1. Розтоплюємо масло, додаємо до нього цукор і добре все розтираємо, щоб цукор розчинився.
2. Потихеньку вводимо яйця. Додаємо соду і лимонний сік (або оцет) і гарненько все перемішуємо.
3. У суміш всипаємо жорнове цілозерне борошно ТМ «Жменька». Вимішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким. Скручуємо тісто в кульку, щоб легше потім було його розкачати і розкласти.
4. Беремо форму. Відщипуємо 2/3 тіста, розкачуємо його і викладаємо по формі разом з бортиками.
5. Промиту смородину викладаємо на тісто, посипаємо зверху цукром і розминаємо так, щоб начинка мала вигляд варення.
6. Решту тіста розкачуємо і розрізаємо на смужки. Викладаємо їх поверх начинки так, щоб вийшли «клітинки».
7. Випікаємо в розігрітій до 220 С духовці 20 хвилин.
Смачного!