Випічка

Пиріг зі смородиною

Якщо у Вас вдома багато сезонних ягід і Ви не знаєте, що з ними зробити, спечіть пиріг. 10 хвилин роботи і ще 20 хвилин очікування – і апетитні ласощі для всієї родини готовi! Для начинки можна використовувати будь-які ягоди, які є під рукою. Але для прикладу візьмемо смородину …

Інгредієнти:
Для тіста:

  • Борошно жорнове цілозерне Пшеничне Органічне ТМ «Жменька» – 1,5 склянки
  • Масло вершкове – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Лимонний сік (можна замінити оцтом) – 0,5 ч.л.
  • Для начинки:
  • Смородина – 2 склянки
  • Цукор – 2-3 ст.л.

Як приготувати пиріг зі смородиною

1. Розтоплюємо масло, додаємо до нього цукор і добре все розтираємо, щоб цукор розчинився.

2. Потихеньку вводимо яйця. Додаємо соду і лимонний сік (або оцет) і гарненько все перемішуємо.

3. У суміш всипаємо жорнове цілозерне борошно ТМ «Жменька». Вимішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким. Скручуємо тісто в кульку, щоб легше потім було його розкачати і розкласти.

4. Беремо форму. Відщипуємо 2/3 тіста, розкачуємо його і викладаємо по формі разом з бортиками.

5. Промиту смородину викладаємо на тісто, посипаємо зверху цукром і розминаємо так, щоб начинка мала вигляд варення.

6. Решту тіста розкачуємо і розрізаємо на смужки. Викладаємо їх поверх начинки так, щоб вийшли «клітинки».

7. Випікаємо в розігрітій до 220 С духовці 20 хвилин.

Смачного!