Випічка

Цілозерні булочки

Якщо ви стежите за своїм здоров’ям і фігурою – цей рецепт цілозерних булочок ідеально вам підходить. По-перше, булочки виготовлені з жорнового цілозерного борошна і містять корисну клітковину, вітаміни, макро-та мікроелементи. По-друге, вони володіють приголомшливим злаковим смаком і ароматом. І, по-третє, їх дуже просто готувати!

Інгредієнти:
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 10 г
  • Мінеральна вода – 200 мл
  • Цілозерне жорнове Пшеничне борошно ТМ “Жменька” – 500 г
  • Сіль – 10 ч.л.
  • Мед – 10 г
  • Насіння соняшника і лляне за смаком

Як приготувати цілозерні булочки

1. Змішуємо цілозерне жорнове борошно ТМ “Жменька”, дріжджі і сіль, поступово вливаємо теплу (не гарячу!) воду з медом і замішуємо тісто.

2. Після цього ставимо тісто підходити в тепле місце приблизно на годину. Коли тісто стане в 2 рази більше, розминаємо його ще раз і додаємо насіння соняшникове і лляне.

3. Поділяємо тісто на 10 кульок і ліпимо булочки, потім трошки змочуємо їх водою і присипаємо, злегка вдавлюючи, насінням льону. Викладаємо цілозерні булочки на деко і залишаємо ще на 20 хвилин в теплому місці.

4. Випікаємо при температурі 190°С 20-25 хвилин. Як тільки поставите булочки в духовку, збризніть на її стіни водою, щоб з’явилася пара, тоді булочки всередині будуть більш повітряними.

Смачного!

Джерело: http://foodclub.ru