Рецепт фаршированих баклажанів вкрай простий і легкий у приготуванні. До того ж, ніякі особливі й дорогі інгредієнти не потрібні…
Інгредієнти: |
|
Як приготувати баклажани фаршировані рисом і куркою
1. Баклажани промиваємо під водою, обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо навпіл. З половинок вирізаємо м’якоть, залишаючи стінки-човники товщиною 1 см. Саму м’якоть відкладаємо, вона нам ще знадобиться.
2. Пакетики з пропареним рисом ТМ «Жменька» кидаємо в злегка підсолену киплячу воду і відварюємо на слабкому вогні поки рис не займе весь обсяг пакетика. Потім виделкою піддягаємо пакетик за петлю, даємо стекти зайвій воді, пакетик розриваємо по спеціальній лінії і висипаємо рис в мисочку.
3. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і подрібнюємо. На сковороді розігріваємо оливкову олію до появи приємного запаху і обсмажуємо на ній спочатку цибулю, потім додаємо моркву. Як тільки овочі трохи підрум’яняться, додаємо в сковороду м’якоть баклажанів і курячий фарш. Готуємо до готовності фаршу.
4. Тепер додаємо в сковороду відварений рис, перемішуємо, солимо і перчимо до смаку. Вимикаємо вогонь під сковородою і начиняємо половинки баклажанів отриманою начинкою.
Порада! За бажанням Ви можете запікати половинки баклажанів окремо, а можете скласти їх одну на одну, відтворюючи «цілий» баклажан.
5. Фаршировані баклажани укладаємо у форму для випічки. Поряд розкладаємо скибочки помідора, подрібнені зубчики часнику і гілочки розмарину. Випікаємо в розігрітій до 180 С духовці 20 хвилин.
Смачного!