Апетитний фарширований кальмар з оригінальною начинкою з овочевого різотто – справжні ласощі для гурманів.
Час приготування – 45 хвилин
Кількість порцій – 8
Інгредієнти: |
Рис «Арборіо» ТМ «Жменька» – 200 г Кальмари – 8 тушок Цибулина – 1 шт Цукіні – 1 шт Морква – 2 шт Червоний болгарський перець – 1 шт Часник – 3 зубчики Біле сухе вино – 350 мл Овочевий бульйон – 400 мл Сметана – 200 мл Вершкове масло – 70 г Оливкова олія – 6 ст. л. Прованські трави Перець Сіль |
Як приготувати кальмари фаршировані овочевим різотто
1. Нарізаємо цибулю і обсмажуємо в глибокій сковороді на 2 ст. л. оливкової і 30 г вершкового масел. Всипаємо сухий рис Арборіо ТМ “Жменька” і обсмажуємо 10 хвилин.
2. Вливаємо 150 мл вина, тушкуємо на слабкому вогні близько 3 хвилин.
3. Помішуємо, вливаємо маленькими порціями 2 ополоника бульйону, доводимо рис Арборіо до готовності.
4. Нарізаємо кубиками моркву і цукіні. Часник дрібно нарізаємо і обсмажуємо на окремій сковороді на 20 г вершкового і 2 ст. л. оливкової олій. Додаємо моркву, цукіні, перець і обсмажуємо 5 хвилин.
5. Вливаємо 70 мл сметани і протушуємо 3 хвилини. Приправляємо сіллю, перцем, прованськими травами.
6. З’єднуємо овочі з рисом, перемішуємо і охолоджуємо.
7. Тушки кальмарів ополіскуємо. Нафаршировуємо різотто і закріплюємо краї зубочистками.
8. У розігрітій суміші вершкового і оливкової олій обсмажуємо кальмари з двох сторін до золотистого кольору. Вливаємо 250 мл бульйону, 200 мл вина, додаємо решту сметани, солимо, перчимо і тушкуємо 4-5 хвилин.
Смачного!