Їстівне мистецтво, шедевр японської кухні, їжа XXI століття – саме так називають корисні і низькокалорійні страви суші.
Час приготування – 25 хвилин
Кількість порцій – 4
Інгредієнти: |
|
Як приготувати Макі-суші
1. Підготовляємо інгредієнти для суші. Відварний рис для японської кухні Суші ТМ «Жменька», заправляємо рисовим оцтом, 1 ч.л. цукру і дрібкою солі. Огірок нарізаємо смужками. З одного яйця і 1 ч.л. цукру готуємо солодкий омлет, охолоджуємо його і нарізаємо довгими смужками.
2. Кладемо лист норі блискучою поверхнею вниз. Викладаємо рівномірно рис, рухаючись від середини до країв.
3. Зверху на рис викладаємо нарізані смужками огірок, солодкий омлет, крабові палички і пластини авокадо.
4. Акуратно перекладаємо лист норі на бамбукову рогожу, злегка піднявши за один край.
5. Притримуючи рогожу і начинку пальцями рук, скачуємо рол, намагаючись надавлювати рівномірно сильно.
6. Формуємо дуже щільний і рівний рулет. Приберіть рол з рогожі і перекладаємо на дошку
7. Змочуємо нож в суміші рисового оцту і води (1:1) і, злегка притримуємо рукою, розрізаємо рол на шматочки товщиною 2-3 см.
Смачного!